Blog

Mivel szereljük fel a játszóterünket?

2023.01.26 18:34
Mivel szereljük fel a játszóterünket?

Gyermekeinknek minden évszakban nagy szükségük van a szabadtéri játékra. Nyáro töltik a legtöbbet a kertben, udvaron.

 

 

Manapság egyre többen terveznek saját célra használt játszóteret. Ennek elkészítéséhez szeretnénk ötleteket adni.

A kialakításnál első szempont, hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Egy kisebb kertben is létre lehet hozni játszóteret, ha kellőképpen körültekintőek vagyunk.

A játszóterünkre szükség lesz egy rönk várra, vagy toronyra. Az építményt földhorgonnyal könnyedén rögzíthetjük. Az összeszerelő csavarokat csavartakaró gombbal fedhetjük el, ami rögtön színes dísze is lesz a várnak. Ha ez elkészült, számtalan lehetőség nyílik meg előttünk. A várhoz rögzítsünk csúszdát, aminek a mérete kisebb vagy nagyobb is lehet. Vegyük figyelembe a csúszdánk leírásában szereplő utasításokat a beülési magassággal kapcsolatosan! Ez nagyon fontos, mert így lesz biztonságos a csúszda dőlésszöge.

A toronyra való feljutást létrával oldjuk meg. A létra tetejéhez kapaszkodókat rögzítsünk, melynek használatával a gyermek könnyedén felsegítheti magát az utolsó fokon.

A létrát mászófallal is helyettesíthetjük. Erre különböző anyagból és különböző méretű mászóköveket rögzíthetünk. A mászókövek méreténél vegyük figyelembe gyermekünk életkorát. Kis méretű mászókövet csak a legkisebbeknek válasszunk. A nagyobb gyerekek stabilabban tudnak mászni a nagyobb méretű köveken.

A toronyban kialakíthatunk egy kis kuckót is. Felszereltségének csak a képzeletünk szab határt. A toronyból messze ellátni, de ha a gyerekek periszkópot, vagy távcsövet használnak, igazi felfedezőnek érezhetik magukat! A vár tetejére zászlót rögzíthetünk attól függően, hogy a torony gazdája hercegnő, vagy kalóz.

A kiegészítő játékok széles skálája áll rendelkezésünkre a kormánykeréktől a megafonon át a teleszkópig.

A toronyhoz egy gerendából készült hintaállványt is építsünk. Erre az állványra hintacsuklóval rögzíthetünk különféle hintákat, kötéllétrát, mászókötelet

Játszóterünk felszerelését folyamatosan bővíthetjük, kiegészíthetjük.